רשת בתי הקפה גרג משיקה לקראת חג הפורים מבחר אוזני המן מסורתיים, ואוזני המן ללא סוכר. ומנדבת מתכון באדיבות קונדיטורית ראשית של מפעל ביגה המספק לכל רשת גרג את המאפים, מירן קל.
מרכיבים
בצק לאוזני המן (25-30 יח):
100 גר סוכר לבן
200 גר חמאה
1 יח ביצה
קורט מלח
רבע כפית תמצית וניל איכותית
50 גר שקד טחון
300 גר קמח לבן
אופן ההכנה
במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה סוכר מלח ותמצית וניל עד ריכוך החמאה והטמאה של החמאה בסוכר, מוסיפים ביצה ומערבבים מוסיפים שקד טחון ומערבבים מוסיפים קמח לבן ומביאים לחיבור המסה לבצק אחיד יש להיזהר מערבוב יתר.
יש לשמור בקירור לפחות שעה לפני השימוש
מילוי פרג:
500 גר פרג טחון טרי
כפית גרידת תפוז
150 גר דבש
100 גר סוכר
200 גר פירורי עוגיות
500 גר חלב.
אופן ההכנה:
מביאים לרתיחה חלב דבש וסוכר
כשרותח מוסיפים פרג טחון ממשיכים לבשל על אש קטנה מספר דק עד שהמסה מסמיכה מעט, מוסיפים פרורי עוגיות ומצננים.
מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ קורצים עיגולים מניחים כפית מהמילוי פרג וסוגרים את העיגול לאוזן המן.
אופים כ13-15 דק בטמפ' של 170 מעלות.
ניתן לפזר אבקת סוכר לאחר שהאוזניים הצטננו מעט.