אזני המן במילוי ממרח תמרים, פקאן סיני ואגוזי מלך
מאת הקונדיטורית עמית דונסקוי למותג קליית גת
אזני המן במילוי ממרח תמרים, פקאן סיני ואגוזי מלך
מאת הקונדיטורית עמית דונסקוי למותג קליית גת
חומרים לכ-40 יח'
מרכיבים לבצק:
2.5 כוסות קמח
2 כפות סוכר
2 חלמונים
3 כפות שמנת חמוצה
2 כפות מיץ לימון
קמצוץ מלח
200 גרם חמאה קרה
* חשוב להשאיר את הבצק כשעתיים במקרר לפני השימוש
למלית:
1 מיכל ממרח תמרים קליית גת
1 כוס פקאן סיני קליית גת קצוץ/ גרוס
1 כוס אגוזי מלך טבעיים קליית גת, קצוצים
1/4 כפית קינמון
להברשה:
1 ביצה טרופה עם 1 כף מים
לעיטור:
1/2 כוס אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. שמים בקערת מערבל את כל המרכיבים לבצק ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד. חשוב לערבל זמן קצר ביותר. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעתיים.
3. מערבבים יחד את כל המרכיבים למלית ומניחים בצד.
4. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק. בעזרת כוס קורצים עיגולים, מניחים במרכז כל עיגול כפית מהמלית, סוגרים למשולש ומהדקים היטב את הקצוות.
5. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
6. מסדרים את אזני ההמן בתבנית, מברישים בעדינות בביצה הטרופה ואופים כ-20 דקות, עד להזהבה. מצננים ובוזקים אבקת סוכר מעל.