מאת: מאיר רוזנברג -שף מלון רימונים גלי כנרת
חומרים ל- 12 סופגניות:
500 גרם קמח
2 ביצים
100 גרם מרגרינה
25 גרם שמרים
קורט מלח
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס שמן
2 כוסות מים פושרים
שמן לטיגון
חומרים לקרם ערמונים:
0.5 ק"ג ערמונים
1 ליטר שמנת
200 גרם שוקולד לבן
3 כפות אבקת נוגט
2 כפות סוכר חום
אופן הכנה של הסופגנייה:
1.מערבבים את השמרים עם 1/4 כוס מים וכף קמח ומשרים כ-5 דקות.
2.מקציפים את הביצים והסוכר.
3. ממסים את המרגרינה.
4. מערבבים את כל חומרי הסופגנייה ולשים עד לקבלת בצק אחיד ונותנים לבצק לנוח כ -30 דקות.
5. יוצרים 12 עיגולים מהבצק, ונותנים לבצק לנוח עוד כ-30 דקות.
6. מחממים את השמן ומטגנים את הסופגנייה מכל צד עד לקבלת צבע זהוב.
אופן הכנה של קרם ערמונים:
1.חורצים את הערמונים ואופים בתנור בחום 200 מעלות 15 דקות, לאחר מקלפים את הערמונים.
2. מערבבים את הערמונים עם השמנת, אבקת הנוגט והסוכר ומרתיחים בחום נמוך שתי דקות.
3. לאחר שמורדים מהאש, מוספים את השוקולד הלבן ומערבבים עד שהשוקולד נמס.
4. מעברים את הקרם למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מחיית קרמית ואחידה.
5. מקררים את הקרם ומזלפים לתוך הסופגנייה.