פנקייק האוהבים-חביתיות ממולאות בממרח נוגט אגוזים השחר העולה וגבינת ריקוטה
ל-16 חביתיות בקוטר 15 ס”מ כל אחת
לבלילת הפנקייק:
4 ביצים
2 וחצי כוסות חלב
2 כפות שמן קנולה
2 כפות ממרח שוקולד השחר העולה
2 כוסות קמח רגיל
למלית:
20 כפות גדושות גבינת ריקוטה
20 כפות שטוחות ממרח נוגט אגוזים
רוטב שוקולד להגשה:
16 כפות ממרח שוקולד השחר העולה
16 כפות שמנת מתוקה
6 כפות יין קינוח או יין מתוק
לקישוט:
דובדבני אמרנה
ההכנה:
1. מכינים את הבלילה לפנקייק:
2. מערבבים בקערה את כל החומרים.
3. משמנים בספריי מחבת קטנה (קוטר בסיסה 15 ס"מ), מחממים על אש בינונית עד שהמחבת חמה, יוצקים מעט מהבלילה ומטגנים חביתית דקיקה. הופכים על צלחת וממשיכים בטיגון כל הפנקייק.
למלית:
מערבבים את הגבינה עם ממרח נוגט האגוזים,
שמים מעט מהמלית בקצה כל פנקייק ומגלגלים.
לרוטב בטעם שוקולד:
מערבבים ממרח שוקולד השחר העולה, שמנת מתוקה ויין.
אם הרוטב דליל מידי מוסיפים עוד ממרח לדרגה הרצויה. מגישים את הפנקייק עם רוטב שוקולד ודובדבני אמרנה.