שיתוף פעולה ייחודי בין השף אלרן גולדשטיין – המעדנייה של גולדשטיין בצומת סביון וחברות פריניר ודלי דג, מביא לנו מתכון דליקטס של פילה סלמון נורבגי שלם על העור.
מנה נפלאה המתבססת על חומרי גלם טריים לעונה, עם הרבה טעמים עשירים של בית.
חומרים למנה – פילה סלמון נורבגי
1 פילה סלמון
2 קופסאות של עגבניות מרוסקות פריניר
1 בצל סגול חתוך לקוביות
6 שיני שום קלופות ופרוסות
3-2 ענפי בזיליקום
5 כפות שמן זית
ירקות צלויים לקישוט
1 סלסלה של פלפלים ננסיים מתוקים
10 שיני שום
בצלים קטנים
אופן הכנה:
הכנת הרוטב: מכניסים לסיר בינוני את כל מרכיבי הרוטב, מבשלים כשעה על אש נמוכה
ומתבלים במלח בלבד.
הכנת הסלמון: מעבירים את הרוטב לכלי פיירקס או כלי חסין חום אחר, ומניחים את פילה הדג בשלמותו. מתבלים במלח פלפל שחור גרוס גס ותימין, מזלפים מעט שמן זית, ומכניסים לתנור שחומם ל-190 מעלות לא מכוסה. אופים במשך כ-20 דקות, מוציאים מהתנור ומעטרים עם הירקות הצלויים.
הכנת הירקות: מתבלים את הירקות וצולים בתנור שחומם ל-190 מעלות צלזיוס – עד לריכוך הירקות. מפרידים בין הפלפלים לשום והבצל (שדורשים יותר זמן צלייה) וצולים את הפלפלים בין 6-5 דקות. מסדרים על הצלחת ומגישים חם.