באדיבות מעדני יחיעם
המצרכים (ל- 4 פוקצ'ות):
לבצק:
1 ק"ג קמח לבן מנופה
2 כפות שמרים יבשים
2 כוסות מים חמים (לא רותחים)
2 כפות מלח גס
1/4 כוס שמן זית
לתוספות:
200 גרם נקניק סלמי פרח פרוס של יחיעם
5 עגבניות תמר בשלות, פרוסות
1 בצל סגול פרוס
כ-10 עלי רוזמרין עם הגבעול
אופן ההכנה:
לוקחים את כל מרכיבי הבצק ומערבבים יחד. לשים במיקסר בהדרגה ומוסיפים את המים לאט לאט. ממשיכים ללוש עד שמתקבל מרקם חלק ובצק יציב.
מכניסים את הבצק כשהוא מכוסה למקרר למשך כ- 40 דקות. מוציאים מהמקרר ומחלקים את הבצק למספר הפוקצות הרצוי. מכדררים את החלקים ומכסים שוב עם מגבת בחוץ למשך כ15 דקות.
מחממים תנור לחום 150 מעלות.
פורסים נייר אפיה בתבנית. משמנים בשמן זית ומשטחים את הבצק כמה שיותר אחיד. מסדרים את התוספות על הבצק תוך שמנסים להשקיע אותם כמה שיותר.
מכניסים לתנור ואופים עד לקבלת צבע זהוב ויפה.