המגמה הצמחונית והטבעונית בעולם הולכת וגדולה. בכל יום, הופכים יותר מאלפיים בני אדם לצמחונים. לפי המספרים הנוכחים נגיע בקרוב למיליארד צמחונים.
המגמה הצמחונית והטבעונית בעולם הולכת וגדולה. בכל יום, הופכים יותר מאלפיים בני אדם לצמחונים. לפי המספרים הנוכחים נגיע בקרוב למיליארד צמחונים.
ככל שיותר אנשים עוברים לאכול מזון צמחוני או טבעוני, כך הולך וגדל גם המגזר האורגני, כי לפעמים השניים הולכים יד ביד. מסעדות צמחוניות וטבעוניות צצות ברחבי העולם, וספרי בישול ביתיים בנושא הופכים לפופולאריים יותר ויותר.
בגרמניה, הקפיטריה הצמחונית הראשונה פתחה את שעריה בשנת 2011. במסעדה זו משתמשים אך ורק במרכיבים צמחוניים ורוב המוצרים הם תוצרת של ספקי מזון אורגניים. מעניין, שגם מי שאינו צמחוני, מתחיל להשתמש, היום יותר מאשר בעבר, בחלופות לבשר.
סופרמרקט מלא מוצרים צמחונים
בד בבד מתחילים לפרוח בעולם גם סופרמרקטים לצמחונים ולטבעונים, וכבר אפשר למצוא רשת של סופרמרקט גרמני צמחוני שפתח סוכנויות בערים גדולות באירופה: פראג, אסן, ורשה, אמסטרדם ורומא.
העובדה שמזון צמחוני וטבעוני הוא היום באופנה, מוכחת על ידי מושגים קמעונאיים חדשים שמבססים את עצמם בשוק. כל מי שרוצה לאכול אוכל צמחוני ימצא את מבוקשו בסופרמרקט מיוחד לצמחונים ולטבעונים. סופרמרקטים אלה כוללים לפעמים גם ביסטרו, שבו יכולים הלקוחות לאסוף רעיונות לבישול צמחוני בבית.
העלייה במספר הצרכנים הצמחוניים והטבעונים, ספקי מזון הציגו לראשונה קטגוריות של מוצרים טבעונים במהלך יריד לסחר במזון אורגני שהתקיים בגרמניה בפברואר 2013.
צריכת המזון קשורה באופן הדוק לאורח החיים. עם זאת, העלייה במספר הצמחונים לא נובעת רק מסיבות של הנאה או בריאות, אלא גם מערכים. אנשים רבים נמנעים מצריכת בשר, או מוצרים מן החי בכלל בגלל סבלם של בעלי החיים.
כאמור, הסיבות לבחירת תזונה ללא מוצרים מן החי הן מגוונות ואישיות. צרכני מזון אורגני וטבעוני רבים בוחרים בתזונה זו מסיבות של שמירה על איכות הסביבה, שמירה על בעלי החיים, דחייה של החקלאות התעשייתית וניסיון להתמודד עם בעיות המזון בעולם. לדוגמה, על פי ההערכות, יש צורך ביותר מ-10 קילוגרמים של תירס ו-15 מטרים מעוכבים של מים כדי לייצר קילוגרם אחד של בשר בקר. אבל לא רק גורמים אלה הם המניעים אנשים לצמחונות. גם הבריאות וההנאה הם גורמים חשובים.
לאכול בחוץ מזון צמחוני
היום מסעדות יוקרתיות מציעות מזון צמחוני ויצירתי מבחינה קולינרית לצד מתכונים לבישול צמחוני שמקדמים את מגמת הצמחונות בקרב בני האדם. וכפי שטוען אחד השפים, אורח החיים הטבעוני כבר מזמן לא קשור רק לפריקים עם פירסינג או ליוגיסטים רוחניים. היום משתתפים בקורסי הבישול הצמחוני עקרות בית וזוגות רגילים.
כדי לבשל אוכל צמחוני, אתם לא חייבים להיות צמחוניים. אתם פשוט צריכים לשנות את הדעה שקבעתם מראש על צמחונות ולהפסיק להניח על הצלחת שלכם את השלישייה הידועה שכוללת תפוחי אדמה, ירקות ובשר.
במסעדות צמחוניות אפשר גם לראות אנשים שלא מוותרים לגמרי על הבשר, אבל רוצים להגביל את צריכת המוצרים מהחי מסיבות שונות.