חברת המשקאות "פרימור" מציעכה מתכון חגיגי, מתוק ומפנק, בשיתוף שף קונדיטור ירון אלבלק, אידיאלי כקינוח בארוחות החג החגיגיות. המתכון מדוייק, משולב בכמה טעמים ומרקמים. רצוי להשתמש בכוסות שקופים כאלה שיראו מבעדן את השכבות. את הקינוח רצוי להכין יום לפני ולשמור בקירור לשם התייצבות כל השכבות. את הקישוטים מסדרים מעל הכוסות סמוך להגשה. ניתן לשלב רק חלק מהשכבות, דבר שיקל על ההכנה.
המצרכים (ל- 6-8 מנות קינוח):
חומרי הגלם לשכבת הקדאיף:
200 גרם אטריות מופשרות במקרר
40 גרם אבקת סוכר
70 גרם חמאה מומסת
חומרי הגלם לשכבת הקרם מסקרפונה:
250 גרם גבינת מסקרפונה
250 גרם שמנת מתוקה
60 גרם סוכר
1 כפית משחת וניל
חומרי הגלם לג׳ל תפוזים:
230 מ״ל מיץ תפוזים "פרימור"
25 גרם סירופ תירס
5 כפות סוכר
8 גרם ג׳לטין מושרים ב 40 גרם מיץ תפוזים נוסף
מיץ מחצי לימון
חומרי גלם לשכבת השמנת:
250 שמנת מתוקה
40 גרם אבקת סוכר
כפית משחת וניל
אופן ההכנה:
מניחים את הכוסות הריקות על מגש, לקערה מכניסים שיערות הקדאיף, אבקת סוכר ושמנת מומסת ומתחילים לעסות את הקדאיף עד שיצופו כולם בשכבה אחידה של חמאה ואבקת סוכר. מפזרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בחום של 180 מעלות למשך 10-12 דקות עד שהן מזהיבות( זהירות מאפיית יתר שלא תישרפנה).
מצננים ומניחים שכבה ראשונה אחידה בתחתית כל כוס.
בשלב הבא מקציפים שמנת אבקת סוכר ומשחת וניל מקציפים לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את גבינת המסקרפונה וממשיכים להקציף עוד כשתי דקות. מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם פיה חלקה ומזלפים במרכז כל כוס (הקרם כבר יתפרס בצורה אחידה בכוס). מכניסים למקפיא לשעה.
משרים ג׳לטין ומיץ לימון לכמה דקות, בינתיים יוצקים לקלחת את מיץ התפוזים, אליו מוסיפים סוכר, סוכר אינוורטי, מיץ לימון ומביאים לרתיחה קלה. מוסיפים את הג׳לטין שהתגבש בינתיים ומערבבים היטב עד להמסה מלאה. מצננים מעט, מוציאים את הכוסות מהמקפיא ויוצקים על קרם המסקרפונה שכבה אחידה של המיץ (שיתגבש מאוחר יותר לג׳ל). מכניסים את הכוסות שוב להקפאה.
מכינים שטרוייזל במעבד מזון: מכניסים קמח, חמאה קרה, סוכר ואבקת שקדים ומערבבים בפולסים עד שמתקבלים פירורים. מפזרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בחום של 180 מעלות כ12 דקות. מצננים ומפזרים על שכבת הגל שהתייצבה כבר. מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר ומשחת וניל לקצפת יציבה, מעבירים לשק זילוף עם צנטר משונן ומכסים את הכוסות עד לשפה. מכניסים למקרר להתייצבות לפחות לשעתיים.
סמוך להגשה מוציאים את הכוסות מהמקרר ומקשטים בתלתלי שוקולד, פירות יער שונים, אפשר גם סירופ מייפל או שוקולד, שבבי ופל, קוקוס מקורמל או כל קישוט אחר שעולה בדמיונכם. מגישים ונהנים.