מאת שמרית גולדברג צפדיה, שפית הבית של ניופאן גורמה.
הסופגניות הפכו מזמן למאכל חובה בחנוכה, אבל השמן לא ממש. ניתן להכין סופגניות פריכות ומעולות גם באפייה בתנור.
מרכיבים:
1/2 קילו קמח
1/2 כוס סוכר
50 גר' שמרים טריים
200 מיל' חלב פושר
1 ביצה
2 שקיות סוכר וניל
100 גר' חמאה
קליפת לימון מגורדת
1/4 כפית מלח
1/4 כפית קינמון
אופן ההכנה:
מכניסים לקערת המיקסר את כל חומרי הבצק מלבד החמאה והמלח. לשים 4 דקות ומוסיפים את החמאה והמלח. ממשיכים ללוש עוד כ- 5 דקות עד שהחמאה נבלעת היטב בבצק ומתקבל בצק אחיד.
משמנים במעט שמן את הבצק ומניחים בקערה לתפיחה עד הכפלת הנפח.
מקמחים את משטח העבודה ומחלקים את הבצק לכדורים קטנים וזהים. יוצרים גומה בכל כדור וממלאים בכפית ריבה, סוגרים ומגלגלים לכדור ומניחים בתבנית מאפינס משומנת ומשהים לתפיחה נוספת של חצי שעה. מברישים את הסופגניות בביצה טרופה ואופים בתנור בחום גבוה של 200 מעלות במשך 20 דקות.
לקרר את הסופגניות לבזוק אבקת סוכר ולהגיש.