המרכיבים לכ-30 סופגניות:
הבצק
1 ק"ג קמח לבן
1 כוס מים קרים
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
1 כפית מלח
60 גרם שמרים לחים
90 גרם מרגרינה
1 כפית ברנדי
1 כפית תמצית וניל
1 כפית תמצית רום
המילוי: – צנצנת ריבת תות איכותית
אופן הכנת הבצק:
- מכניסים למערבל מזון: קמח, סוכר ושמרים לחים, ומערבבים למשך דקה.
- מוסיפים מים קרים, ביצים, תמציות וברנדי, וממשיכים לערבל במשך 3 דקות במהירות נמוכה.
- מעבירים למהירות גבוהה למשך 3 דקות.
- מוסיפים מלח ומרגרינה ומערבלים 4 דקות נוספות במהירות גבוהה.
- יוצרים כדורים במשקל של כ-50 גרם ומניחים על מגש מרוח בשמן, במרווחים של 4-5 סמ' .
- מכסים את התבנית בניילון ובמגבת, ומניחים לתפוח למשך שעתיים בטמפרטורה של 25-30 מעלות.
- מחממים שמן קנולה לטיגון עמוק בטמפ' של 170 מעלות ( חשוב לשמור על גובה האש כדי לא לשרוף את הסופגנייה).
- מטגנים 2 דקות כל צד של הסופגנייה, (מתחילים לטגן את הצד שתפח – הכיפה) עד קבלת גוון חום זהבהב.
- מזריקים פנימה ריבת תות ומפזרים מעל אבקת סוכר