מתכונים לחנוכה: טיפים חשובים להצלחה בהכנת סופגניות שמרים לחנוכה. עצות מעשיות שיהפכו כל מתכון להכנת סופגניות בבית לידידותית ומוצלחת. מאת: סטפן לייק, הקונדיטור של שמרית. מתכון לסופגניות
3 טיפים להצלחה בהכנת סופגניות שמרים לחנוכה. עצות מעשיות שיהפכו את הכנת הסופגניות בבית לידידותית ומוצלחת. מאת: סטפן לייק, הקונדיטור של "שמרית". מחפשים מתכונים לסופגניות? כנסו לעמוד ״מתכונים לחנוכה״
שלושת הסודות להצלחה בטוחה: * לישה מתאימה * תפיחה טובה *טיגון נכון.
לישה מתאימה
מומלץ ללוש את הבצק במיקסר ולא במעבד מזון. מכניסים את כל החומרים לקערת המיקסר ללא הנוזלים (המים או החלב), מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה את הנוזלים, כשהחומרים מתחברים לגוש, מעלים את מהירות הלישה לבינונית וממשיכים ללוש לפחות עוד כ-8 דקות, יש להמשיך עד לקבלת בצק רך וגמיש הניתק מהדפנות.
תפיחה טובה
כאשר משתמשים במשפר לאפיה ביתית של שמרית, מספיקה השהייה של הבצק בגמר הלישה למשך כ-20-30 דקות בלבד (אין צורך בתפיחה ראשונה ארוכה יותר). לאחר יצירת כדורי הבצק וסידורם על משטח משומן היטב, חשוב מאד להקפיד ולהתפיחם שוב עד להכפלת נפחם . רצוי להתפיח את כדורי הבצק במקום חמים ללא לחות. לזירוז התפיחה: מחממים את תנור האפייה לטמפרטורה הנמוכה ביותר (כ-50 מעלות), מכניסים את המגש המשומן עם כדורי הבצק, סוגרים את דלת התנור ומכבים את התנור.
טיגון נכון בסיום התפיחה
מרימים הסופגניות בעדינות בעזרת כף שטוחה דקה משומנת, מכניסים בזהירות לשמן שחומם מראש כשצדה העליון של הסופגנייה כלפי מטה. טמפרטורת שמן נאותה: לאחר חימום השמן מכניסים כף עץ לשמן ובודקים שמופיעות בועות קטנות מסביב לה, אם הבועות גדולות ורבות, השמן חם מדי, יש להנמיך את האש או לסגור אותה למספר דקות או להוסיף שמן מהבקבוק. כאשר השמן חם מדי, הסופגנייה תשחים מהר בעוד הבצק בפנים יישאר דביק ולא אפוי. זמן הטיגון תלוי בגודל הסופגנייה. לסופגניות גדולות רצוי זמן טיגון של כ- 2-3 דקות מכל צד, או עד שהסופגנייה בצבע זהב. סופגניות קטנות יש לטגן כ- ½ 1 דקות מכל צד עד להזהבה. בתום הטיגון להוציא בכף מחוררת ולהניח על גבי נייר סופג. לאחר מספר דקות מומלץ להזריק את הריבה ולבזוק אבקת סוכר.