מתכון מיוחד, יפה, צבעוני ומקורי לאירוח בחנוכה מאת הקונדיטור ערן שוורצברד : פונדו מיני סופגניות, עם רוטב שוקולד ובציפוי אגוזי פקאן סיני, סוכריות, שבבי שוקולד וקוקוס.
חומרים (כ-25 יחידות)
לבצק:
כ-3 ½ כוסות קמח (1/2 ק"ג)
½ שקית או ½ קוביית שמרים טריים שמרית (25 גרם)
1/2 שקית משפר אפיה שמרית (25 גרם) – לא חובה
4 כפות גדושות סוכר (80 גרם)
¾ כוס + 2 כפות חלב (200 מ"ל)
2 ביצים
½ כפית מלח (5 גרם)
גרידה מקליפת תפוז אחד
5 כפות חמאה (80 גרם)
לפונדו – רוטב שוקולד:
150 גרם שוקולד מריר
2/3 מיכל שמת מתוקה (150 מ"ל)
1 כף חמאה (20 גרם)
אופן ההכנה:
לבצק :
שמים בקערת מערבל את החלב, הסוכר והשמרים ומערבבים בעזרת וו הגיטרה עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את שאר החומרים, למעט המלח, ולשים בעזרת וו הלישה 5 דקות במהירות בינונית. מוסיפים את המלח ולשים במהירות גבוהה כ-4 דקות נוספות עד לקבלת בצק אלסטי.
עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים בטמפרטורת החדר עד להכפלת נפחו.
לאחר התפיחה מוציאים את האוויר ויוצרים כ-25 כדורים במשקל כ-15-20 גרם כל אחד. או לחילופין ניתן לרדד את הבצק לעלה בעובי 1 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 3 ס"מ. מניחים את הכדורים או העיגולים על תבנית משומנת (עם שמן תירס או מזולה) ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
לטיגון :
מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הסופגניות משני הצדדים עד להזהבה.
מסננים מהשמן ונועצים בקיסמים ומניחים בקערה לצד רוטב השוקולד לפונדו
לרוטב שוקולד.
מרתיחים בסיר קטן את השמנת ומסירים מהלהבה מוסיפים את השוקולד ומערבבים היטב. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד לקבלת רוטב אחיד.
להגשה:
מכינים קעריות עם הציפויים השונים לפי בחירתכם ומניחים לצד הסופגניות ורוטב השוקולד.
טובלים כל סופגנייה ברוטב ואח"כ בציפוי הנבחר.