לקראת חג שבועות – מתכון לפסטה פסטו פרסקו וירקות ים תיכוניים. מאת השף סהר רפאל, בשילוב המוצרים של פרסקו חצבה.
לקראת חג שבועות – מתכון לפסטה פסטו פרסקו וירקות ים תיכוניים. מאת השף סהר רפאל, בשילוב המוצרים של פרסקו חצבה.
מרכיבים
פסטה ארוכה כגון פטוצ'יני או מפלדינה (פסטה דומה לפטוצ'יני בעלת קצוות מסולסלים)
3 כפות פסטו של פרסקו
20 עגבניות שרי חצויות
3שיני שום פרוס
3 כפות שמן זית
מלח
פלפל
10פיטריות שמפיניון פרוסות
1 חציל קטן חתוך לפרוסות דקות
3 תחתיות ארטישוק חתוכות לפרוסות.
רבע כוס יין לבן
ענף טימין
אופן הכנה
טיפ להכנת פסטה: כדאי להכין את כל המרכיבים מראש ורק אז להתחיל בהכנת המנה. חובה להקפיד על הוראות ההכנה של יצרן הפסטה, כדי לא לקבל פסטה דביקה או קשה מדי.
כדאי להכין את הרוטב לפני הכנת הפסטה.
במידה ומכינים את הפסטה לפני הרוטב: מכנינים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מססננים את המים ומקררים. על הפסטה המסוננת יש לשים מעט שמן קנולה כדי שהיא לא תדבק.
את הפסטה המוכנה מחממים במים רותחים דקה או שתיים מיד אחרי שמוסיפים את העגבניות לתערובת הירקות.
הכנת המנה
מחממים מחבת על אש בינונית, מוסיפים את השמן זית ומטגנים את החצילים עד כדי הזהבה. מוסיפים את הארטישוק וומטגנים קלות עד שהארטישוק מתחיל להתרכך קלות. מוסיפים את הפטריות ואת השום וממשיכים לבשל במשך כ – 2 דקות. מוסיפים את העגבניות, מטבלים במלח ופלפל. כאשר תערכות הירקות מתרככת, מוסיפים יין לבן ורוטב פסטו של פרסקו. בודקים שהטיבול נכון, מתקנים במידה וצריך ומורידים מהאש.
כשהפסטה מוכנה, מססנים את המים ומעבירים את הפסטה למחבת יוצקים את הרוטב ומערבבים היטב. מוסיפים מעט טימין ומגישים.
כדאי לגרד מעל גבינת פרמזן ולאכול.