מתכון לאורז פלפלים וגבינה מוקפצת.
באדיבות סוגת.
מתכון לאורז פלפלים וגבינה מוקפצת.
חומרים:
1 כוס אורז פרסי קלאסי סוגת
4 פלפלים בצבעים שונים
250 גרם גבינת צאן (קשה שמתאימה לטיגון)
אופן ההכנה:
* שמים את האורז במסננת רשת דקה שוטפים מתחת למי ברז זורמים עד שהמים היוצאים יהיו נקים וצלולים. מסננים היטב.
* שמים את האורז בסיר בינוני מוסיפים מים ומלח להביא לרתיחה על אש חזקה עד שמרבית המים נספגים מקטנים את האש, לאחר שהמים לא נראים כסו את הסיר במכסה ולבשל על אש נמוכה עד שהמים מתאדים לגמר.
* לוקחים ארבע פלפלים בצבעים שונים וחותכים לרצועות דקות, ממליחים קלות ומקפיצים עם שמן זית על המחבת לאחר.
* גבינת צאן לטיגון חותכים בגודל של אצבע ומקפיצים על מחבת כמה שניות מכל צד לסדר על צלחת הגשה לפי הסדר אורז, פלפלים ואת הגבינה למעלה
המתכון באדיבות סוגת.