לקראת חג השבועות היועץ הקולינארי של חברת "מחלבות גד" – השף גילי חיים הכין מתכון שיעשה את החג: לזניה ריקוטה מלוחה ותרד.
לקראת חג השבועות היועץ הקולינארי של חברת "מחלבות גד" – השף גילי חיים הכין מתכון שיעשה את החג: לזניה ריקוטה מלוחה ותרד.
חומרים עבור תבנית פאירקס בגודל 25/35 :
1 חבילה עלי לזניה
1 קופסה עגבניות מרוסקות
500 גר ריקוטה של גד
4 ביצים מופרדות
1 חבילה תרד קפוא (500 גר מופשר וסחוט היטב מנוזלים)
150 גר גבינת מוצרלה מגורדת של גד
2 שיני שום
מעט בזיליקום טרי
שמן זית
מלח ופלפל
אורגנו יבש
מוסקט טחון
אופן הכנה :
* מחממים תנור ל- 180 מעלות
* מתבלים את העגבניות המרוסקות במלח ,פלפל שום ובזיליקום מוסיפים כף שמן זית ומבשלים בסיר כ-10 דקות.
* מכינים את מילוי הריקוטה ,לקערה מוסיפים את שתי קופסאות הגבינה בתוספת4 חלמוני ביצה ומעט אורגנו ומוסקט ומערבבים,מוסיפים את התרד הסחוט לגבינה.
* בקערה נוספת מקציפים את חלבוני הביצים בתוספת מעט מלח לקצף יציב ,מקפלים את הקצף בעדינות אל קערת הריקוטה עד קבלת תערובת אחידה.
מסדרים את הלזניה לאפייה :
* משמנים את התבנית ומסדרים שכבה של עלים על התחתית ,יוצקים על העלים מחצית מתערובת הריקוטה והתרד ,יוצקים על הגבינה את רוטב עגבניות.
* מסדרים שוב שכבת עלי לזניה וחוזרים על הפעולה שוב .
* לסיום מכסים בשכבת עלים נוספת ויוצקים מעל רוטב עגבניות וגבינת מוצרלה מגורדת בלבד, אופים מכוסה ברדיד אלומיניום 25 דקות מסירים את הכיסוי ואופים 20 דקות נוספות.
*מומלץ לקרר את הלזניה ליפני החיתוך למנות ואז לחממם שוב להגשה.