לקראת חג השבועות היועץ הקולינארי של חברת "מחלבות גד" – השף גילי חיים הכין מתכון שיעשה את החג: טרט ריקוטה.
לקראת חג השבועות היועץ הקולינארי של חברת "מחלבות גד" – השף גילי חיים הכין מתכון שיעשה את החג: טרט ריקוטה.
חומרים לבצק:
250 גרם קמח
100 גרם חמאה
50 גרם סוכר
1 ביצה טרופה
קמצוץ מלח
למילוי:
40 גרם שוקולד מריר קצוץ
2 חלמונים
150 גרם סוכר
500 גרם ריקוטה טריה
הכנת הבצק :
* לעבד את החמאה עם הקמח והמלח עד לקבלת תערובת פרורים.
* להוסיף את הביצה ולעבד עד לקבלת בצק חלק ואחיד, לעטוף ולהניח במקרר כשעה.
הכנת המילוי:
* לטרוף את הביצים והסוכר עד לקבלת קרם, למעוך את הגבינה עם מזלג ולהוסיף אותה לתערובת הביצים ולהוסיף את השוקולד.
* לחמם את התנור 140 מעלות, להניח על התבנית את הבצק ולרדד אותו לעובי של 1-1.5 ס'מ , אותה פעולה יש לעשות גם על דפנות התבנית. את הבצק הנותר ( ¼ מהכמות) יש לשמור בצד.
* לשפוך את תערובת הגבינה לעוגה ולמרוח אותה באופן שווה. מהבצק הנותר יוצרים רצועות בעובי 2 ס'מ ומקשטים את העוגה. לאפות עד שהחלק העליון של העוגה מתחיל להשחים (30-40 דקות)
להגיש קר.
האם יש באמת כוונה לפסים בעובי 2 ס"מ או אולי הכוונה לרוחב ???
באיזה תבנית להכין את הטארט.