מתכון לשבועות של השף שגב משה לחברת המלח לישראל,
בהשראת סדרת "מלח הארץ טעמי עולם" – פתיתי מלח גורמה במגוון טעמים.
מתכון לשבועות של השף שגב משה לחברת המלח לישראל,
בהשראת סדרת "מלח הארץ טעמי עולם" – פתיתי מלח גורמה במגוון טעמים.
רכיבים:
1 ק"ג קמח לבן
10 עלי בזיליקום קצוצים דק
1 חופן פטרוזיליה או כוסברה קצוצות
4 כפות גדושות שמרים יבשים
550 מ"ל מים פושרים
1 כפית סוכר
1 כף שטוחה פתיתי מלח רוזמרין
4 כפות שמן זית
5 שיני שום טרי חתוך גס
1 פלפל צ'ילי אדום וחריף קצוץ דק
לפיזור לפני האפייה:
שומשום, חצי כפית פתיתי מלח רוזמרין
אופן ההכנה:
* מניחים את כל החומרים בקערה גדולה ולשים אותם כ-8 דקות, עד לקבלת מרקם הומוגני (אפשר להוסיף קמח במידת הצורך, אך יש לזכור שתוספת רבה מדי של קמח תשנה את המרקם הסופי).
* מתפיחים את הבצק במשך שעה במקום חמים. מקמחים תבנית מרובעת. מעבירים את הבצק התפוח למשטח מקומח ומרדדים לפי צורת התבנית.
* מעבירים את הבצק המרודד לתבנית המקומחת ומתפיחים כחצי שעה נוספת עד שהוא מכפיל את נפחו.
* לאחר שהפוקצ'ה תפחה שוב, בוזקים עליה שמן זית ומפזרים חתיכות שום. מחדירים באצבעות את השמן לבצק.
* מחממים תנור ל-220 מעלות, מפזרים מעל הפוקצ'ה כמות נדיבה של שומשום ומפזרים מעל הכול כפית של פתיתי מלח רוזמרין. אופים בין 20 ל-30 דקות עד לקבלת גוון של חלה אפויה.
טיפ: לקראת ההגשה מפזרים מעט פתיתי מלח ומגישים לצד שמן זית או חמאה.