השף צרלי פדידה ממסעדת השף היוקרתית Olive Leaf שבמלון שרתון תל אביב , מציג מתכון להכנת טרפאלס שוקולד בציפויים שונים.
השף צרלי פדידה ממסעדת השף היוקרתית Olive Leaf שבמלון שרתון תל אביב , מציג מתכון להכנת טרפאלס שוקולד בציפויים שונים.
חומרים (30 יח')
150 גרם שאריות עוגה מכל סוג (אפשר גם להשתמש בכמות זהה של ביסקוויטים)
100 גרם ביסקוויטים מאיכות טובה
50 גרם חמאה
2 כפות סוכר
¼ כוס חלב
150 גרם שוקולד מריר
חומרים לציפוי:
100 גרם שוקולד חלב או לבן
20 גרם חמאה
אופן ההכנה:
ממיסים שוקולד וחמאה באמבט מים חמים
בוחשים היטב עד להתמזגות החומרים, מוסיפים את הסוכר ומסירים מהאש.
מרסקים במעבד מזון את פירורי הביסקוויטים והעוגה לפירורים דקים ומעבירים לקערה.
מוזגים את החלב מעל הפירורים ובוחשים.
מוסיפים את תערובת השוקולד שהצטננה בינתיים ובוחשים עד לקבלת עיסה נוחה לעבודה.
מצננים את התערובת במקרר למשך חצי שעה.
מוציאים ומתחילים ליצור פטיפורים בגודל הרצוי – ניתן לגלגל את הפטיפורים באבקת קקאו או לצפות בציפוי שוקולד, ומניחים על מגש מרופד בנייר אפייה.
לציפוי: ממיסים שוקולד וחמאה באמבט מים חמים עד המסה מלאה. טובלים בעזרת קיסם עץ את הפטיפורים בשוקולד. מעבירים למגש מרופד בנייר אפייה, מכניסים למקרר ל-20 דקות ומגישים.