מתכון קליל לשבועות: סלט פסטה עם תרד וגבינת צאן באדיבות מנה שטורם שף "ארומה ת"א"
מתכון קליל לשבועות: סלט פסטה עם תרד וגבינת צאן באדיבות מנה שטורם שף "ארומה ת"א"
החומרים:
1 חבילה (500 גרם) פסטה קצרה
2 פלפלים אדומים, קלויים וקלופים
200 גרם עגבניות שרי, חצויות
¼ כוס שמן זית
1 חבילה (200 גרם) עלי בייבי תרד, נקיים ושטופים
100 גרם זיתים שחורים מגולענים
2 כפות חומץ בלסמי
1 כף תימין טרי קצוץ
מלח, פלפל שחור
200 גרם גבינת צאן
מעט שמן זית, להגשה
אופן ההכנה:
* מבשלים את הפסטה בסיר מלא במים רותחים ומומלחים, לפי הוראות היצרן. מסננים ומצננים במסננת תחת זרם מי ברז.
* חותכים את הפלפלים לרצועות דקות. מערבבים בקערה את כל המרכיבים חוץ מהגבינה. שומרים במקרר לכמה שעות כדי שהטעמים יחדרו לפסטה.
* פורסים דק את הגבינה ומניחים על הסלט. לפני הגשה מומלץ לרענן במעט שמן זית טרי. מגישים בטמפרטורת החדר.