מתכון מאפה לחג השבועות באדיבות גבינות השומרון
מתכון מאפה לחג השבועות.
מצרכים
5 ק"ג תרד צעיר וטרי
500 גר' גבינה צפתית קשה- שומרון
600 גר' גבינה צפתית עם קצאח- שומרון
350 גר' רצועות דקות של פלפל אדום
10 ביצים
עלי פילו ( לפי הגודל הרצוי)
מלח
פלפל
שמן
אופן ההכנה:
* לשטוף היטב את עלי התרד ולתת להם להתייבש בסלסלה או במסננת.
* לקצץ את עלי התרד.
* לחתוך את הגבינות לקוביות קטנות, להוסיף את רצועות הפלפל, הביצים ועלי התרד הקצוצים. לתבל ולערבב היטב.
* לשמן את עלי הפילו ולהניח עליהם את מלית התרד. לקפל או לגלגל לצורה הרצויה.
* לאפות בחום של 180 מעלות.
המתכון באדיבות גבינות השומרון.