מתכון חגיגי לשבועות: שיפודי סלמון ברוטב חרדל באדיבות מותג ברונייה.
מתכון חגיגי לשבועות: שיפודי סלמון ברוטב חרדל.
המצרכים הדרושים להכנת 4 מנות:
350 גרם פילה דג סלמון נקי מעצמות ושומן
3 כפיות חרדל דיז'ון עם גרגירים של בורנייה
קורט קטן של עלי רוזמרין טרי וקצוץ דק
1 כפית חרדל דיז'ון חלק בורנייה
1/2 כפית סוכר חום
2 כפות יין אדום משובח
שמן זית כתית מעולה
מלח גס
1 כפית מיץ לימון
1 מיכל שמנת מתוקה
גבינת פרמז'ן
כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
* יש לחממם את התנור מראש ל-200 מעלות.
* חותכים את פילה הדג לרוחבו, לאצבעות רחבות ומשפדים על שליש עליון של שיפוד עץ.
* בקערית טורפים היטב את החרדל, 2 כפות יין אדום, קורט מלח גס, הרוזמרין, החרדל החלק, הסוכר החום, מעט שמן זית, וכפית מיץ לימון.
* פורסים רדיד אלומיניום על תבנית, ומניחים מעליו נייר פרגמנט.
* מניחים את השיפודים בתבנית כשהם צמודים זה לזה ומעל יוצקים את תערובת החרדל.
* יוצקים מעל 120 מ"ל מהשמנת המתוקה ומסובבים מעט את השיפודים ברוטב, כך שכל חלקי הסלמון יהיו טבולים ברוטב.
* מניחים מעל ניר פרגמנט נוסף וסוגרים עם נייר כסף נוסף.
* משרים כ-15 דקות, מנערים קלות ומעבירים למרכז התנור ל-15 דקות.
* מסירים בזהירות את הכיסוי ומפזרים מעל לשיפודים מגבינת הפרמז'ן בנדיבות.
* צולים מעט לקבלת צבע צלוי.
* מעבירים למגש הגשה מרכזי ומעטרים מעל במעט מהכוסברה.
* מגישים חם
באדיבות מותג ברונייה.