מתכון לחג שבועות באדיבות שטראוס: קיש חצילים קלויים וגבינת סימפוניה
מתכון לחג שבועות: קיש חצילים קלויים וגבינת סימפוניה
חומרים:
* תבנית פאי-קיש 24 ס"מ
* 1 מארז פשטידת גבינה וחצילים של שטראוס הכולל:
1 גבינת סימפוניה טבעי
1 סלט חצילים קלויים של אחלה
* 1 בצל קצוץ
* 2 שיני שום כתושות
* 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
* 3 ביצים
* כוס קמח
* 1 מיכל שמנת מתוקה יטבתה
* 1 חבילת בצק עלים מופשר
אופן ההכנה:
* מטגנים את הבצל והשום במחבת עם מעט שמן זית עד להזהבה.
* מעבירים לקערה ומוסיפים: חצילים קלויים, גבינת סימפוניה, ביצים, פטרוזיליה קצוצה, שמנת מתוקה וכוס קמח.
* בתבנית פאי-קיש מניחים את בצק העלים ומהדקים לתבנית היטב. חותכים שאריות מיותרות ושופכים את מסת הגבינות על הבצק.
* אופים כ – 30 דקות בחום של 180 מעלות צ.
טיפ:
1. עדיף לאפות בתבנית בעלת תחתית נשלפת על מנת להקל את הוצאת הפשטידה-קיש
2. ניתן להשתמש במתכון זה ללא בצק ולאפות בתבנית פיירקס מרופדת בנייר אפיה.
המתכון באדיבות שטראוס.