מתכון לחג שבועות באדיבות שטראוס: ארוחת שבועות בלקנית – קלצונה עם סימפוניה מעושנת וחציל קלוי
מתכון לחג שבועות: ארוחת שבועות בלקנית – קלצונה עם סימפוניה מעושנת וחציל קלוי
חומרים לכ- 8 יחידות
1/2 ק"ג קמח
25 גרם שמרים
1/2 כפית סוכר
1 כפית מלח
3 כפות שמן זית
1.5 כוסות מים
למלית:
2 יח' גבינת סימפוניה מעושנת
1 סלט חצילים קלויים של אחלה
אופן ההכנה:
* לקערה של המיקסר מוסיפים קמח, שמרים, סוכר, שמן זית ומלח ומתחילים לערבל במהירות נמוכה. מוסיפים מים אט אט עד לקבלת בצק לח ואלסטי (יכול להיות שלא נצטרך את כל כמות המים). מניחים לנוח כ-20 דקות.
* בקערה נפרדת מערבבים את חומרי המלית.
* קורצים מהבצק כ- 8 כדורים ובעזרת מערוך מרדדים לעיגולים, בעובי 1/2 ס"מ . מניחים מעט מן המלית במרכז כל עיגול ומקפלים את הבצק לצורת חצי סהר. מקפלים את הקצוות היטב ומהדקים (עמ"נ שהמלית לא תצא בזמן האפייה).
* מורחים במעט שמן זית ומפזרים שומשום, קצח וזרעי חמניות.
* אופים בתנור חם (180 מעלות צ.) כ-15 ומגישים.
המתכון באדיבות שטראוס.