סטייק סינטה במרינדה פיקנטית של ברביקיו וצ'ילי מוגש עם תפו"א אפויים, שאלוטים ושום. באדיבות "טיבון ויל".
חומרים:
800 גרם סינטה סטייק טיבון ויל
1/2 בקבוק רוטב ברביקיו קנור
4 כפות רוטב צ'ילי מתוק קנור
לתפוחי אדמה:
6 תפוחי אדמה חתוכים לשמיניות
1/4 כוס שמן זית
1 ראש שום
4 שאלוטים קלופים וחצויים (אם רוצים)
ענף רוזמרין טרי
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
* מחממים את התנור לחום גבוה מאוד (220 מעלות). מערבבים בקערה את הרטבים ומוסיפים את נתחי הסטייקים. מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר כשעה.
* בקערה נוספת מערבבים את תפוחי האדמה, השום והשאלוטים עם 1/4 כוס שמן זית, מלח, פלפל ורוזמרין (עלים בלבד). מעבירים לתבנית, מכסים בנייר אלומיניום ואופים כשעה. מורידים את הנייר מערבבים מעט וממשיכים לאפות 1/2 שעה או עד שתפוחי האדמה מזהיבים ומתרככים.
* מוציאים את הסטייקים מהמרינדה ומניחים על גריל חם או על מחבת פסים חמה עם כף שמן זית. צולים כ- 5 דקות מכל צד לקבלת סטייק מדיום (אדום במרכז). מגישים חם עם תפוחי האדמה והשאלוטים.