מתכון לשיפודי חזה מולארד על מצע קוסקוס מתוק פריך.
המתכון באדיבות: אמיר כלפון, שףיערות הכרמל אחוזת בריאות וספא.
למולארד:
2 חזה מולארד חתוך לקוביות של 1X1
2 כפות סילאן
2 כפות שמן זית
1 כף ג'ינג'ר מגורר
1 כף למון גראס קצוץ דק
גרידת תפוז מתפוז 1
גרדת לימון מלימון 1
חצי כפית מלח, כף פלפל שחור גרוס
לקוסקוס:
120 גרם קוסקוס מלא להכנה קלה ומהירה-מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"
40 גרם שבבי שקדים קלויים
40 גרם אגוזי פקאן גרוסים וקלויים
חצי כוס צימוקים
1 כף סוכר חום
חצי כפית קינמון
קורט קינמון
מלח, פלפל
30 גרם מרגרינה מזולה מומסת
אופן הכנה:
* משפדים את קוביות חזה המולארד על שיפודים סינים. מערבבים את כל חומרי המשרה של השיפודים ונותנים לשיפודים לנוח בזה למשך כשעה עד שעתיים.
* שמים את הקוסקוס בקערה ומוסיפים 2 כוסות מים פושרים. משרים למשך 10 דקות ומסננים במידה ונשארו מים.
* שמים בקערה את הקוסקוס עם השקדים, אגוזים, צימוקים, סוכר חום, קינמון, ציפורן, מלח, פלפל ומרגרינת המזולה המומסת. מערבבים ומעבירים לתבנית אפיה מכוסה למשך 30 דקות בטמפרטורה של 200 מעלות.
* מניחים את שיפודי המולארד על מחבת כבדה או על גריל פחם בערך כ-3 דקות מכל צד, עד למצב מידיום וול (Medium Well).
אופן הגשה:
* שמים במרכז הצלחת חופן מהקוסקוס ושמים מעל את שיפודי המולארד.
* אפשר לפזר מעל שקדים קצוצים.