מתכון מיוחד ליום העמצאות, באדיבות השף סהר רפאל ממסעדות כרמים במושב סגולה וכדיתא שבמושב תימורים.
חומרים לטלה
עלי פילו
טחינה גולמית
סילאן
פיסטוקים קצוצים
חומרים לסנייה
1 ק"ג בשר טלה טחון
2 בצל קצוץ
1 כף מלח שטוחה
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית בהרט, הל וכמון
אופן ההכנה
* מטגנים את הבצל וכשמזהיב מוסיפים את הבשר. מטגנים את שני המרכיבים יחדיו ומערבבים תוך כדי הבישול.
* מוסיפים את התבלינים, ומבשלים עד לסגירה מלאה של הבשר
* מערבבים ומורידים מהאש
* חוצים עלה פילו לשניים, מניחים במרכזו את הבשר (במשקל 120 גרי), ועוטפים לצורה של ריבוע.
הכנת המנה:
מניחים במגש את מנת המאפה, משמנים ומטבלים במלח ופלפל, ומכניסים לתנור. מחממים במשך 4 דקות, ובמקביל משרטטים עיגול עם הטחינה הגולמית על צלחת ההגשה. מזליפים בצורת שתי וערב את הסיליאן, ומפזרים פיסטוקים מעל לצלחת. מניחים את המאפה במרכז הצלחת ומגישים.