איציק מרציאנו, שף מלון "אחוזת אסיינדה ביער" מרשת C-HOTELS, מציע מתכון לשבועות, מרשים ובעיקר פשוט לאירוח, כמו גם, כמנה מקורית בה יכולים להתהדר ולהתגאות המתארחים.
איציק מרציאנו, שף מלון "אחוזת אסיינדה ביער" מרשת C-HOTELS, מציע מתכון לשבועות, מרשים ובעיקר פשוט לאירוח, כמו גם, כמנה מקורית בה יכולים להתהדר ולהתגאות המתארחים.
חומרים:
גבינות : 200 ג"ר גבינת מוצרלה מגורדת, 250 ג"ר גבינת רוקפור.
תבלינים: 100 ג"ר עירית קצוצה, שני גבעולי טימין, מלח, פלפל, אגוז מוסקט
2 שתי כוסות אורז ריזוטו( כחצי ק"ג), 5 ביצים, חצי כוס שמנת מתוקה, 3 כפות שמן זית וחצי ק"ג פנקו (פירורים יפנים)
כלים: סיר לטיגון בשמן עמוק + מגש שטוח
אופן הכנה:
* לבשל את האורז במים, ומעט מלח (4 כוסות וחצי מים) כחצי שעה על אש נמוכה. לאחר מכן לסנן ולקרר.
* להעביר את האורז לקערה ולהוסיף: גבינות (מוצרלה ורוקפור- מפוררות) , עירית, ביצים, שמן הזית ושמנת. לתבל במלח, פלפל, אגוז מוסקט וטימין ולערבב הכל עד לקבלת תערובת אחידה.
* לאחר שתערובת התקררה (כחצי שעה במקרר) יש להכין כדורים בינוניים בקוטר 3 ס"מ .
* יש להכין 4 ביצים טרופות בקערה ואת הפנקו בצלחת שטוחה.
* לחמם סיר עם שמן עד לכיסוי הכדורים. לפזר את הפנקו על המגש, לגלגל את הכדורים ולטגן בשמן עמוק עד להזהבתם.
המלצת השף: להגיש עם רוטב יוגורט או לימון סחוט.