מתכון מפנק לשבועות: מיני קונוסים במילוי שמנת
המתכון באדיבות השף קונדיטור סער גל עוז מ"מכללת השף"
המתכון באדיבות השף קונדיטור סער גל עוז מ"מכללת השף"
מרכיבים:
400 גר' בצק עלים.
1 ביצה טרופה.
250 גר' שמנת להקצפה 35%.
חצי כוס אבקת סוכר.
6 קונוסים לאפיה.
אופן ההכנה:
* להפשיר את הבצק בטמפרטורת החדר. לחתוך את הבצק לפסים שווים של שלושה ס"מ רוחב ולגלגל אותם על הקונוסים, כאשר בכל סיבוב יש לעלות ס"מ אחד על הסיבוב הקודם.
* להבריש את הבצק קלות עם הביצה הטרופה. להניח על תבנית אפיה ולאפות במשך 10 דקות על חום של 200 מעלות או עד קבלת צבע חום בהיר.
* להוציא מהתנור ולתת לקונוסים להתקרר.
* להקציף את השמנת עם אבקת הסוכר, לשלוף את הקונוסים מהבצק ולהזליף לתוכם את השמנת.
לקשט כל אחד מהקונוסים עם תות טרי ולהגיש ואם רוצים תוספת ניתן לפזר מעל הקונוסים אבקת סוכר לפני ההגשה.