מתכון לעוגיות פיקנטיות מעודנות שמתמוססות בפה.
הבצק מכיל יוגורט, שתורם לטעם וגם לפריכות.
מתכון לעוגיות פיקנטיות מעודנות שמתמוססות בפה.
הבצק מכיל יוגורט, שתורם לטעם וגם לפריכות.
חומרים ל-80 עוגיות:
100 גרם חמאה רכה
1 ביצה
1 כפית מלח
280 גרם (2 כוסות) קמח
2 כפיות אבקת אפייה
1 כף גרעיני חמניות
1 כף גרעיני דלעת
1 כף זרעי פשתן
1 כף שומשום
100 גרם גבינת מוצרלה קשה מגוררת גס
2 כפות יוגורט 3%
אופן ההכנה:
* מערבלים חמאה, ביצה ומלח במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את שאר החומרים ומערבלים רק עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
* מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, ומגלגלים כל אחד לגליל בקוטר 4 ס"מ. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לשעה.
* מחממים תנור ל-170 מעלות.
* מוציאים את הבצק מהמקפיא, ופורסים עיגולים בעובי 1/2 ס"מ בסכין חד. מסדרים בתבניות מרופדות בנייר אפייה.
* אופים כ-20 דקות, עד להזהבה קלה.
* מצננים היטב ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע. גיוון: עוגיות מצופות: מוציאים את הגלילים מהמקפיא. טורפים חלבון עם קורט מלח, מברישים את הגלילים בחלבון, מגלגלים בשומשום, פרג טחון או סומאק ופורסים לעיגולים.
המתכון מתוך הספר: "מיקי שמו – המיטב" מאת הקונדיטור מיקי שמו