השף ברק חורש מציג שלב אחר שלב מתכון קיש תאנים.
קטע זה הינו פרק מתוך תוכנית "העדשה – ספיישל מתכונים חלביים" שהופק לקראת חג שבועות ע"י פורטל נטוניוז.
השף ברק חורש מציג שלב אחר שלב מתכון קיש תאנים.
קטע זה הינו פרק מתוך תוכנית "העדשה – ספיישל מתכונים חלביים" שהופק לקראת חג שבועות ע"י פורטל נטוניוז.
קיש טוב טעם ותאנים
מתכון לתבנית אלומיניום קוטר 16 ס"מ
חומרים:
בצק עלים קפוא – מופשר בגודל התבנית והדפנות
1 חבילה טוב טעם
1 ו-1/2 כוס קמח לבן
1 שקית אבקת אפייה
2 יח' ביצים
חצי כוס חלב "טרה" טרי 3%
7 יח' תאנים טריות שטופות
מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
* מערבבים היטב בקערה את הביצים והחלב
* מוסיפים לקערה את הקמח,אבקת האפייה, גבינת טוב טעם וממשיכים לערבב בעזרת מטרפה עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה
* מוסיפים את התבלינים ומערבבים
* מניחים את הבצק על נייר האפייה בתבנית (כולל בדפנות התבנית)
* מעבירים את הבלילה לתבנית אלומיניום עם הבצק
* מניחים את התאנים בתבנית בתוך הבלילה בתפזורת
* מכניסים את הקיש לתנור שחומם מראש לחום של כ- 170 מעלות למשך כ-40 דקות או עד שהקיש יציב למגע ושחום
המלצת השף:
* ניתן להחליף את התאנים הטריות בדבלות (תאנים מיובשות)
* ניתן לערבב את המרכיבים במעבד מזון במקום באופן ידני עם מטרפה
* ניתן להגיש את הקיש חם או קר
* מומלץ להוסיף זילופי מייפל לפני הכנסה לתנור