השף ברק חורש מציג: פחזניות גבינה בצ'יק צ'אק .
קטע זה הינו פרק מתוך תוכנית "העדשה – ספיישל מתכונים חלביים" שהופק לקראת חג שבועות ע"י פורטל נטוניוז.
פחזניות גבינת וניל
השף ברק חורש מציג: פחזניות גבינה בצ'יק צ'אק .
קטע זה הינו פרק מתוך תוכנית "העדשה – ספיישל מתכונים חלביים" שהופק לקראת חג שבועות ע"י פורטל נטוניוז.
פחזניות גבינת וניל
מתכון ל- 20 פחזניות קטנות
חומרים לבצק :
1 כוס מים
1/3 כפית סוכר
קורט מלח
100 גר' חמאת "טרה"
1 כוס קמח
4 ביצים
חומרים למלית:
1 ו-1/2 חבילה טוב טעם
כף אבקת סוכר
2 פקקים תמצית וניל איכותית
אופן הכנת המלית:
* מערבבים היטב את כל החומרים ומעבירים לשקית זילוף
אופן הכנת הפחזניות:
* מרתיחים בסיר את המים, סוכר, מלח וחמאה
* מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד לקבלת בצק אחיד וחלק
* מורידים מהאש וממשיכים ללוש את הבצק במיקסר
* מוסיפים את הביצים בהדרגה (אחת, אחת) וממשיכים ללוש עד קבלת בצק מבריק ודליל
* מזלפים את הבצק הדליל בגודל הרצוי על תבנית עם נייר אפייה באופן מרווח ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ-160 מעלות למשך 20 דקות, פותחים את דלת התנור מעט וממשיכים לאפות כ-3 דקות נוספות
* מצננים וממלאים הפחזניות במלית הגבינה
* מפזרים מעט אבקת סוכר על הפחזניות ומגישים
המלצת השף:
* להוסיף למלית גרידת לימון
* לפזר על הפחזניות מעט קינמון טחון