השף ברק חורש, מסביר כיצד מכינים פיצה פוקצ'ה בקלי קלות.
מתכונים נוספים לשבועות – כנסו לספיישל מתכונים לשבועות
השף ברק חורש, מסביר כיצד מכינים פיצה פוקצ'ה בקלי קלות.
מתכונים נוספים לשבועות – כנסו לספיישל מתכונים לשבועות
מתוך תקליטור "העדשה ספיישל מתכונים חלביים" שהופק לקראת חג שבועות ע"י פורטל נטוניוז
פיצה פוקצ'ה בתוספת ברוקולי וזוקיני
מתכון ל-2 פיצות גדולות בתבנית אלומניום 26 ס"מ
חומרים לבצק פוקצ'ה:
5 כוסות קמח
1/2 שקית + כפית- שימרית
1 ו-1/2 כפות סילן
1 ו-3/4 כוסות מים פושרים
1/3 כוס שמן זית
1 ו-1/2 כפיות מלח
תוספת לבצק לאחר תפיחה:
1/3 כוס שמן
מלח גס, אורגנו מיובש (לא חובה)
חומרים לפיצה:
כוס רוטב עגבניות
1/2 ק"ג גבינה צהובה מגורדת
1 יח' זוקיני (קישוא) ירוק שטוף ופרוס לטבעות
16 יח' פרחי ברוקולי קטנים – מושרים במים רותחים (1 יח' גבעול עבה)
1 יח' צ'ילי אדום טרי- שטוף ופרוס
אופן הכנת הבצק:
* מערבבים במיקסר (עם וו לישה) את החומרים היבשים (פרט למלח), מוסיפים למיקסר את שאר החומרים הרטובים כולל המלח ולשים עד לקבלת כדור בצק אחיד, חלק ומעט דביק
* מעבירים את הבצק לקערה משומנת, משמנים את הבצק, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים את הבצק במקום חמים עד שהוא מכפיל את נפחו.
* מניחים על תבנית עגולה גדולה נייר אפייה ומעליו משטחים מחצית מכמות הבצק מתפיחים קלות(כ-15 דק'), לאחר תפיחת הבצק השנייה
* יוצרים שקעים בבצק בעזרת האצבעות, שופכים מחצית משמן הזית על הבצק מפזרים מעט מלח ואורגנו ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 20 דקות (אפייה חלקית)
* מוציאים את הפוקצ'ה מהתנור מורחים את רוטב העגבניות ומפזרים על הרוטב גבינה צהובה מגורדת, פרוסות זוקיני, פרוסות צ'ילי, ופרחי ברוקולי
* מכניסים את הפיצה פוקצ'ה לתנור ל-10 דקות נוספות ומגישים חם
רוטב עגבניות טעים
3 יח' עגבניות שטופות וחתוכות לרבעים
2 שיני שום גדולות
1/4 כוס שמן
2 כפות דבש
4 טיפות טבסקו
קורט מלח
אופן ההכנה:
מכניסים את כל החומרים לבלנדר וטוחנים עד קבלת רוטב חלק
המלצת השף:
* ניתן להחליף את הצ'ילי בפלפל גמבה
* ניתן לשים כל תוספת שהילדים או אתם אוהבים
* ניתן להוסיף לבצק מעט עשבי תבלין טריים קצוצים בזמן הלישה
מתכון להכנת פיצה פוקצ'ה, הינו מתכון חלבי המתאים לכל זמן ועת וכמתכון חגיגי לחג השבועות.