מתכון לקרפיון חגיגי לפסח מתוך הספר "דגים לאכול בראש שקט" של שומרי משקל.
מתכון לקרפיון חגיגי לפסח
6 מנות – 4 נקודות למנה
חומרים:
6 פרוסות דג קרפיון
2 כפות שמן
1 ראש שום, קלוף ומעוך
1 גמבה קצוצה
1 צרור כוסברה, קצוצה
3 כוסות מים
1 כפית פפריקה
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
* מנקים את הדגים, שוטפים וחותכים לפרוסות, מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את השום והגמבה. מוסיפים לסיר את הכוסברה ופרוסות הדגים, מוסיפים את המים והתבלינים, מבשלים על אש קטנה כארבעים וחמש דקות.
* לקינוח כדאי להכין סלט פירות חגיגי עם פסיפלורה, קיווי , קרמבולה ועוד פירות אקזוטיים ומיוחדים, והנקודות כמו סלט פירות רגיל, נקודה לקערה.
המתכון מתוך הספר "דגים לאכול בראש שקט" של שומרי משקל.