מתכון חגיגי כשר לפסח: דגי פורל בירקות בנוסח בלקני.
המתכון באדיבות "דגי הדן".
מתכון חגיגי כשר לפסח: דגי פורל בירקות בנוסח בלקני.
החומרים:
6 דגי פורל לבן או ורוד
6-8 כפות מיץ לימון
מלח ופלפל לבן
3 ראשי סלרי בינוניים
6 גזרים בינוניים
6 תפוחי אדמה בינוניים
6 כפות שמן
4.5-6 כוסות מים
קורט סוכר
כוס מיץ לימון
מעט עלי סלרי קטנים (לא קצוצים).
אופן ההכנה:
* רוחצים היטב את הדגים , מטפטפים מיץ לימון מבפנים ומחוץ לדג ומשרים 10 דקות. מתבלים מבפנים ומבחוץ במלח ופלפל.
* בינתיים רוחצים וקולפים את ראש הסלרי, הגזר ותפוחי האדמה ופורסים לפרוסות בעובי 3/4 ס"מ.
* יוצקים את השמן לסיר רחב ושטוח, מוסיפים את פרוסות הסלרי ופרוסות הגזר, יוצקים מים שיכסו את פני הירקות ומבשלים על להבה נמוכה עד לכמעט ריכוכם.
* מוסיפים את פרוסות תפוחי האדמה ועלי הסלרי, ועליהם מניחים בעדינות את הדגים. טועמים ומתבלים שנית בקורט מלח, פלפל וקורט סוכר ומבשלים עוד כ-15 דקות על להבה נמוכה. לקראת גמר הבישול מוסיפים את מיץ הלימון ועלי הסלרי.
המתכון באדיבות "דגי הדן".