6 עובדות על תחליפי חלב לאם שבוחרת לא להיניק. באדיבות: סופר פארם
התזונה בגיל הינקות היא הזדמנות בלתי חוזרת לבסס בריאות ותפקוד של המערכות הכי חשובות בגוף הילוד. משרד הבריאות ממליץ על הנקה כתזונה הרצויה ביותר לתינוקות עם היוולדם ועד החודש הרביעי לחיי התינוק. זאת כיוון שבהנקה ישנה נוכחות של חומרים בשם "נוקליאוטידים", חלק מהחומר התורשתי בכל תא בגוף, אשר חשובים מאוד בפיתוח המערכת החיסונית של התינוק והבשלת התאים שלה.
לרגל שבוע עידוד ההנקה של משרד הבריאות להלן 6 עובדות על תחליפי חלב לאם שבוחרת לא להיניק. באדיבות: סופר פארם
תינוקות שאינם ניזונים מחלב אם זקוקים לתחליפי חלב. פורמולות תחלפי החלב הקיימות כיום בשוק: סימילאק, מטרנה, אופטימיל, ונוטרילון מבית טבע, מחקות עד כמה שניתן את חלב האם ומכילות את כל חומרי המזון הדרושים להתפתחות מערכות התינוק שלא מגיעות להבשלה בלידה.
- מערכות התינוק שאינן מגיעות להבשלה במהלך ההיריון הן: מערכת הראיה, העיכול, החיסון ומערכת העצבים המרכזית.
- כיצד בוחרים תחליף חלב: כאשר בוחרים תחליף חלב חשוב להתחיל במוצר אחד, לראות האם הוא מתאים מבחינת יציאות והתגובות של התינוק, ואם יש צורך בהחלפה, ממשיכים למותג הבא.
- מותר לשנות: אין מניעה לעבור בין הפורמולות השונות על בסיס חלב בשיטה של ניסוי ובדיקה. אם התינוק אינו שקט באופן יוצא דופן, אם התינוק סובל מעצירות ואין לו יציאות או שהן קשות ונדירות, או שהוא פולט הרבה, אלה סיבות טובות לעבור לפורמולה אחרת.
אבל חשוב לזכור, יש לשלול אצל הרופא מצב של מחלה ויראלית חולפת, ואם מגיעים למסקנה שזה בגלל הפורמולה, אזי אפשר לעבור לפורמולה ללא לקטוז, החומר בחלב שגורם לרגישויות כאלה, או לפורמולה על בסיס סויה. מנסים לפחות חודש ובודקים האם יש שיפור ביציאות. - לפגים יש צרכים מיוחדים ושונים מצרכיו של ילד שנולד בסוף הריון מלא. קיימות בשוק פורמולות מיוחדות המיועדות לפגים מלידתם ועד שהם בני שנה.
6. לא חייבים למהר ולהפסיק לתת פורמולה: הפורמולות כל כך בריאות, שאין מניעה להמשיך ולהשתמש בהן בכל גיל שבו הילד מוכן להמשיך לאכול אותן. פעוטות נוהגים לאכול מעט מהמזונות הרגילים שיש בבית, אז כמה שיותר, מה טוב, עד שהפעוט לא רוצה יותר את הבקבוק