5 עובדות שכדאי לדעת לפני שניגשים לחנות לבחירת המדרס המתאים.
באדיבות: רן אבידור, מנכ"ל רשת "אבידור מרכזי בריאות לרגל ולגב".
5 עובדות שכדאי לדעת לפני שניגשים לחנות לבחירת המדרס המתאים.
באדיבות: רן אבידור, מנכ"ל רשת "אבידור מרכזי בריאות לרגל ולגב".
רבים סבורים כי מדרסים נועדו רק לכאלה הסובלים מבעיות אורטופדיות אולם לא כך הדבר. כיום, השימוש במדרסים הפך פופולארי בקרב כל שכבות הגיל והאוכלוסייה, ובמיוחד בקרב בני הגיל השלישי.
1. המדרס משמש כמתאם בין הנעל למבנה הייחודי של כף הרגל ועל ידי כך מייצב את הרגל במנח הגרמי הנכון. כמו שלא קיימים שני אנשים עם טביעת אצבע זהה, לא קיימים שני אנשים עם כף רגל זהה. על כן חשוב מאוד שההתאמה בין הרגל ובין הנעל תהייה מלאה. מכיוון שהנעליים הנרכשות במרב החנויות אינן נמכרות לפי הזמנה אישית חשוב ומומלץ כמעט לכל אחד להתאים לעצמו את המדרס המתאים לו. לא מומלץ לרכוש מדרס שלא הוכן באופן מיוחד. מדרס שאיננו מותאם לרגל יכול לעשות את הפעולה ההפוכה ולא לסייע להפחתה בכאבים וליציבה.
2. תפקיד חשוב נוסף של המדרס הוא לפזר את הלחצים בכפות הרגליים בצורה תקינה, וכך להפחית את הלחצים בכפות הרגליים בזמן הליכה או כל פעילות אחרת.
3. ניתן להשיג מדרסים בעוביים, רכויות וחומרים שונים, המותאמים למטרות ולשימושים השונים: מדרסים לסובלים מאלרגיות לחומרים סינטטיים, מדרסים דקים (0.1 מ"מ) לשימוש בנעלי עקב (עד גובה עקב של 10 ס"מ) ומדרסים עבים יותר (2.3 מ"מ) לשימוש מאסיבי יומיומי. ניתן להתאים מדרסים כמעט לכל נעל, ולכל פעילות ספורטיבית: ריקוד, ריצה, רכיבת אופניים, כדורגל ואפילו לנעלי סקי.
4. כאשר המדרסים מיועדים לחולה סוכרת המועדים יותר מכל קבוצה אחרת לכיבים בכפות הרגליים, יש להעדיף ציפוי מחומר רך ונעים למגע.
5. ליקויים תפקודיים בכף הרגל לא מתבטאים אך ורק בכף הרגל. הכוחות והלחצים המופעלים על כף הרגל משפיעים על הברך, הירך, האגן ויכול לפגוע בעמוד השדרה. במובן מסוים, דומה גוף האדם לבניין: כאשר העמודים התומכים אינם יציבים, כל הבניין נמצא בסכנת קריסה. לכן, כל מי שחווה פציעה באחד מהאזורים שצוינו לעיל, או מי שהבחין בשחיקת יתר לא סימטרית בנעליים, זקוק כנראה להתאמת מדרסים אורטופדיים.