מתכון לט"ו בשבט בשילוב פירות יבשים, באדיבות השף של רשת "עדן טבע מרקט", המציעה מוצרים אורגנים בריאים: תמר ממולא בגבינה כחולה ואגוזי מלך על סלט חמניות ותפוחי עץ
מתכון לט"ו בשבט בשילוב פירות יבשים, תמר ממולא בגבינה כחולה ואגוזי מלך על סלט חמניות ותפוחי עץ
חומרים:
12 תמר מג'הול ענק אורגני
חבילה קטנה נבטי חמניות אורגניות
2 תפוחי פינק ליידי אורגני
כף שמן אגוזי לוז
המילוי:
200 גר' גבינה כחולה מסוג רוקפור או אחר
חצי כוס אגוזי מלך
2 כפות עלי סלרי קצוצים
רבע תפוח פינק ליידי מגורר
2 כפות שמן זית מכבישה קרה
אופן הכנה:
* לפורר את הגבינה ולהוסיף את שאר מרכיבי המילוי ולערבב באופן גס.
* לחצות את התמרים ולהוציא את הגלעין.
* לשים ככפית מהמילוי על כל חצי תמר.
* לפרוס את התפוחים לרצועות דקות, לערבב עם החמניות ולשים בצלחת הגשה.
* לשים מעל את התמרים הממולאים, ולהזליף שמן אגוזי לוז ולהגיש.
הערה:
ניתן לחמם מעט את התמרים בתנור לפני ההגשה.
המתכון מכיל פירות יבשים אורגניים הגדלים ללא שימוש בחומרי הדברה ובכימיקלים מזיקים. במהלך הייבוש שלהם לא משתמשים בכימיקלים לזרז ייבוש ולא מכניסים להם חומרים לשמר אותם מפני ריקבון. הם מיובשים בעיקר בשמש. במקומות שאין בהם שמש משתמשים במפוחי ענק המפיקים אוויר חם. אחת הסיבות שלא מוכרים פירות יבשים בתפזורת אלא רק באריזות סגורות היא שלאחר פתיחת האריזה הפירות היבשים האורגניים עלולים להירקב ולכן רצוי לשמרם באריזות סגורות ובקירור.
באדיבות השף של רשת "עדן טבע מרקט", המציעה מוצרים אורגנים בריאים.