מתכון לתבשיל קציצות בשר וגרגירי חומוס בלימון כבוש.
באדיבות: חברת סנפרוסט.
מתכון לתבשיל קציצות בשר וגרגירי חומוס בלימון כבוש.
באדיבות: חברת סנפרוסט.
החומרים ל6 מנות:
לתבשיל:
1 שקית גרגירי חומוס מבושלים מוקפאים 'סנפרוסט' (800 גרם)
2 כפות שמן זית
1 בצל בינוני, קצוץ גס
2 עגבניות, חתוכות לקוביות בגודל 1 ס"מ
1 כף שטוחה סוכר
2 כוסות מים
2 כפות גדושות לימונים כבושים, קצוצים גס
1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
מלח, פלפל שחור, גרוס
לקציצות:
600 גרם בשר בקר, טחון
1 בצל קטן, קצוץ דק
1 ביצה
1/3 כוס פירורי לחם
קליפה מגוררת מלימון אחד
מלח, פלפל שחור, גרוס
1/4 כוס שמן קנולה לטיגון
להגשה:
1/3 כוס פטרוזיליה או כוסברה, קצוצה
אופן ההכנה:
* לקציצות: מערבבים את כל חומרי הקציצות ויוצרים כדורים בקוטר 4 ס"מ.
* מחממים מחבת על להבה בינונית, מוסיפים שמן, מטגנים את הקציצות עד הזהבה קלה ומעבירים לנייר סופג.
* לתבשיל: מחממים סיר רחב על להבה בינונית, מוסיפים שמן, בצל, עגבניות וסוכר ומאדים תוך כדי בחישה כ-5 דקות, עד התרככות הבצל.
* מוסיפים מים, לימונים כבושים, פפריקה, גרגירי חומוס, מלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.
* מניחים את הקציצות בסיר ומביאים לרתיחה נוספת. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 20-15 דקות, עד שהקציצות מוכנות.
* מפזרים פטרוזיליה או כוסברה ומגישים.