תבשיל אסאדו ביין אדום סילאן וארטישוק ירושלמי
מאת השף : ליאור חפצדי ל'לארא'
תבשיל אסאדו ביין אדום סילאן וארטישוק ירושלמי
מאת השף : ליאור חפצדי ל'לארא'
חומרים:
נתח אסאדו 2 קילו
10 בצלי שאלוט
10 לפתות קטנות
5 שום קלוף
2 עלי רוזמרין
2 גזרים חתוכים לקוביות בינוניות
1 כוס יין אדום
2 כוסות ציר בקר
– מלח פלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
* מתבלים במלח ופלפל את נתח האסאדו עם עצמות (פרוס באמצע בין העצמות) וצורבים אותו בסיר לוהט עם מעט שמן, עד השחמה.
* מוציאים את הבשר מהסיר, ומאדים כ- 5 דקות באותו סיר את הירקות : לפתות, בצלי שאלוט, שום, גזר, ורוזמרין עד להשחמתם.
* מוסיפים את הבשר לירקות , מוסיפים את ציר הבקר והיין ומרתיחים.
* מנמיכים את האש ומבשלים כ-3 שעות.