לרגל חג האילנות – ט"ו בשבט, חברת "טבעול" וחברת "אוכל ביתי ניר עציון" מציעות מנות מיוחדות על טהרת החג: "תאנים ממולאות בטחון מן הצומח" (מנה עיקרית ל- 4 סועדים)
לרגל חג האילנות – ט"ו בשבט, מנות מיוחדות על טהרת החג: "תאנים ממולאות בטחון מן הצומח" (מנה עיקרית ל- 4 סועדים)
המצרכים:
1/2 חבילה (200 גרם) טבעול טחון מן הצומח
25 דבלות (תאנים מיובשות) גדולות
1 כף שמן זית
1 בצל, קצוץ
1 שן שום, כתושה
1 גזר, קצוץ
1/4 כפית קינמון
1/8 כפית הל
קורט ציפורן עגבניות מרוסקות
קורט פלפל אנגלי
קורט אגוז מוסקט
קורט מלח (הן במילוי והן ברוטב)
קורט פלפל שחור
1/2 כוס יין פורת או יין אדום מתוק מתובל ומחוזק (1/4 כוס למילוי ו- 1/4 כוס לרוטב)
2 כפות סילאן ( 1 כף למילוי ו-1 כף לרוטב)
50 גרם אגוזי מלך, קצוצים
עלים קצוצים מ- 5 גבעולי נענע
1/4 1 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
* מחממים את שמן הזית במחבת ומאדים את הבצל ואת השום, עד לשקיפות.
* מוסיפים את התבלינים היבשים ומערבבים כדקה.
* מוסיפים 1/4 כוס יין, 1 כף סילאן ואת הטבעול טחון מן הצומח ומערבבים עד להפשרתו ולהפרדתו של הטחון.
* מכבים את האש ומוסיפים את האגוזים ואת הנענע.
* נותנים לתאנים היבשות את צורת התאנה הטרייה- חותכים את החלק העליון, תוך השארת המכסה מחובר לתאנה. יוצרים בתאנים חלל למילוי.
* ממלאים את התאנים ומסדרים אותן בסיר.
* יוצקים לסיר 1/4 1 כוסות מים רותחים, 1/4 כוס יין ו- 1 כף סילאן ובוזקים מלח ופלפל.
* מביאים לרתיחה ויוצקים מהרוטב על התאנים.
* מנמיכים את עצמת הלהבה, מכסים ומבשלים כ- 20 דקות.
*הערה: ניתן להשתמש גם בפירות יבשים אחרים, כגון שזיפים ומשמשים.
באדיבות חברת "טבעול" וחברת "אוכל ביתי ניר עציון".