רגע לפני תום עונת הקיץ…חברת כרמית חולקת מתכון מפנק: שלגוני יוגורט ופירות יער בציפוי שוקולד מריר ללא תוספת סוכר.
רגע לפני תום עונת הקיץ…חברת כרמית חולקת מתכון מפנק: שלגוני יוגורט ופירות יער בציפוי שוקולד מריר ללא תוספת סוכר.
מצרכים:
1 כוס פרי: אוכמניות, פטל.
1 כוס יוגורט במתיקות מעודנת ללא תוספת סוכר
¼ כוס חלב
3 טבלאות שוקולד מריר ללא תוספת סוכר (ניתן להחליף עם שוקולד חלב או לבן ללא תוספת סוכר)
1 כף שמן צמחי
אופן ההכנה:
מוזגים את החלב לקערה, מוסיפים את היוגורט. מערבבים יחד עד שמקבלים קרם חלק. מוסיפים חצי כוס מהפירות ומערבבים קלות. מפזרים מעט מהפרי הטרי אל תוך תבניות ארטיק )או כוסות חד פעמיות), ומוזגים את הבלילה עד הסוף. מוסיפים מקל ומקפיאים לפחות לשעתיים. כשהארטיק קפוא, מחלצים מהתבניות ושומרים עדיין במקפיא.
בקערה חסינת חום, או בכלי עמוק (אפשרי גם בכוס ארוכה כדי שניתן יהיה לטבול בה את הארטיק ( ממיסים את השוקולד ומוסיפים את השמן תוך כדי ערבוב עד לקבלת קרם אחיד וחלק.
מוציאים את השלגונים מהמקפיא ומצפים בשוקולד המומס. אופציה נוספת, מזלפים מעל השלגונים פסים של שוקולד. ניתן גם להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב או לבן ללא תוספת סוכר.