לרגל ט"ו בשבט מגישה חברת 'שמרית' מתכון לשטרודל תפוחים חגיגי עם חמוציות ואגוזים, ט"ו בשבט שמח!
מצרכים
1 בצק עלים מצונן "שמרית" (300 גרם)
4 תפוחי גראנד סמית חתוכים לקוביות
1 כף חמאה
1/2 כוס חמוציות
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
1 כפית קינמון
1/2 כוס סוכר חום (100 גר')
לציפוי:
1 ביצה טרופה
1/2 כפית סוכר חום
1/2 כפית אבקת סוכר וקינמון
אופן ההכנה:
- מוציאים את הבצק מהמקרר 5 דקות לפני השימוש.
- מניחים במחבת את החמאה, התפוחים והסוכר. מערבבים ומוסיפים את החמוציות והקינמון ומבשלים עד לריכוך של התפוחים. מסירים מהאש, מצננים ונפטרים מעודפי הנוזלים. מערבבים עם חצי כוס אגוזי מלך גרוסים.
- פורסים את הבצק עם נייר האפייה על גבי התבנית ומניחים את המלית בנדיבות.
- מגלגלים לכרוכית שטוחה מעט ומחוררים מעט את הבצק לאורכו עם מזלג.
- מושחים את הגלילה בביצה טרופה ומפזרים מעט קינמון וסוכר חום מעל.
- אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד שהמאפה מזהיב.
- מגישים עם אבקת סוכר מעל.