רצועות פסטרמה מקסיקנית ושעועית ירוקה מוקפצות בשמן זית ושום על מצע של בטטות צלויות.
באדיבות: חברת עוף טוב מאת השף עומרי בן פרז.
רצועות פסטרמה מקסיקנית ושעועית ירוקה מוקפצות בשמן זית ושום על מצע של בטטות צלויות.
באדיבות: חברת עוף טוב מאת השף עומרי בן פרז.
החומרים (ל-6 מנות) :
3 בטטות בינוניות
300 גרם שעועית ירוקה
250 גרם פסטרמה מקסיקנית של עוף טוב חתוכה לרצועות
4 שיני שום פרוסות
4 כפות שמן זית
מיץ מלימון אחד
מלח פלפל
אופן ההכנה:
* שוטפים את הבטטות היטב ומשפשפים את הקליפה עם סקוטש.
* חותכים לקוביות גדולות 3X3 ומניחים בתבנית עם נייר אפיה, מתבלים במלח ופלפל ומזלפים 2 כפות שמן זית. מערבבים היטב ומכניסים לתנור חם (200 מעלות) ל 25 דקות
* מרתיחים מים בסיר וברתיחה מכניסים את השעועית ל-3 דקות רתיחה. מוציאים ומעבירים מיד לקערה עם מי קרח (להפסקת הבישול).
* למחבת מוסיפים 2 כפות שמן זית מוסיפים את הפסטרמה שום ומערבבים היטב מוסיפים את השעועית ומקפיצים עד חימום כ-4 דקות. מתבלים במלח פלפל ומיץ לימון.
* מניחים את הבטטות המוכנות על הצלחת ולצידם את השעועית והפסטרמה.