מתכון של השפית מירי זורגר: ריבועי טונה בקראסט שומשום.
מנה ראשונה נהדרת, פריכה מבחוץ ועסיסית מבפנים, במינימום מאמץ
מתכון של השפית מירי זורגר: ריבועי טונה בקראסט שומשום.
מנה ראשונה נהדרת, פריכה מבחוץ ועסיסית מבפנים, במינימום מאמץ
המצרכים:
תרסיס פאם שמן קנולה או שמן זית
1 נתח טונה (טרי או מופשר)במשקל 500 גר', חתוך לריבועים בגודל של כ- 4X4 ס"מ
המצרכים למרינדה:
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל לפי הטעם
מיץ מחצי לימון
1 כף רוטב טריאקי
לציפוי: שומשום לבן, שומשום שחור
אופן ההכנה:
* מערבבים היטב את כל מרכיבי המרינדה
* מתיזים על ריבועי הטונה תרסיס שמן פאם ומברישים אותם במרינדה. משהים כשעתיים לספיגת הטעמים.
* מערבבים את שני סוגי השומשום ומצפים היטב את ריבועי הטונה.
* מתיזים על מחבת תרסיס שמן פאם ומחממים היטב.
* צורבים משני הצדדים את ריבועי הטונה המצופים.
* להגשה, ניתן לשפוך את יתרת המרינדה על ריבועי הטונה.