מתכון חגיגי כשר לפסח רולדת בקר במילוי אגוזי קשיו, מוגשת ברוטב דובדבנים.
המתכון באדיבות מעדני סן דלפור.
מתכון חגיגי כשר לפסח רולדת בקר במילוי אגוזי קשיו, מוגשת ברוטב דובדבנים.
חומרים:
800 גרם חזה בקר או שייטל, חתוך לשניצלים דקים.
למילוי:
300 גרם (כ-3 כוסות) אגוזי קשיו
1 כוס עלי פטרוזיליה טריים
2 שיני שום
4 כפות קמח מצה
1 ביצה
לירקות שורש:
2 גזרים, חתוכים לקוביות
1 בצל חתוך לקוביות
1 שורש פטרוזילה חתוך לקוביות
250 גרם אספרגוס
1 צנצנת מעדן דובדבנים סן דלפור
3 כפות שמן איזיו 4 של חב' lesieur
מלח פלפל
אופן ההכנה:
* למילוי: במעבד מזון קוצצים את הפטרוזיליה, אגוזי הקשיו השום וקמח המצה. מתבלים במלח ובפלפל ומעבירים לקערה בינונית. מוספים ביצה ומערבבים.
* בסיר בינוני מרתיחים מים וכפית מלח ומבשלים את האספרגוס כדקה. מוציאים מהסיר ומעבירים ישירות לקערת מים עם קרח.
* מורחים כל שניצל בקר בשכבה אחידה של המילוי ומגלגלים לרולדה, כאשר המילוי נשאר בתוך הגלילה. מהדקים עם קיסם במרכז כל רולדה ומתבלים במלח פלפל. במחבת גדולה מחממים שתי גפות שמן ומטגנים את הרולדות כ-3 דקות מכל צד או עד שמזהיבות לגמרי. מוציאים מהמחבת ומשהים בטמפרטורת החדר.
* במחבת גדולה מחממים כף שמן ומטגנים יחד את ירקות השורש כ-3 דקות עד שמזהיבים. מוספים כוס מים ומביאים לרתיחה . מוסיפים מעדן דובדבנים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה. מחזירים את הגלילות למחבת ומבשלים כחצי שעה. מתבלים במלח פלפל מוספים את האספרגוס ומערבבים.
להגשה: מסדרים על צלחת הגשה שתי רולדות, מוסיפים ירקות שורש ואספרגוס, יוצקים מעט מהרוטב מעל ומגישים חם.
המתכון באדיבות מעדני סן דלפור.