השף סער גל עוז מ"מכללת השף", מציע מתכון אנין ומיוחד לארוחת חג פסח, רגל כבש בתפוז ורוזמרין
השף סער גל עוז מ"מכללת השף", מציע מתכון אנין ומיוחד לארוחת חג פסח, רגל כבש בתפוז ורוזמרין
מצרכים
200 מ"ל מיץ תפוזים.
200 מ"ל ריבת תפוזים ביתית.
100 מ"ל יין מדיירה.
2 כפיות פפריקה מתוקה.
3 שיני שום כתושות.
1 ענף רוזמרין.
1.5 ק"ג רגל כבש.
1 תפוז שלם גדול.
ריבת תפוזים
1 מקל קינמון.
2 גרעיני הל שלם.
1 כוכב אניס שלם.
3 יחידות ציפורן שלמות.
1 כף ויניגרט בלסמי.
קליפות מ- 5 תפוזים טריים ושטופים, חתוכים לרצועות דקות כמו גפרורים.
1 ק"ג סוכר לבן.
הכנת הריבה:
יש לסחוט את התפוזים ולסנן את המיץ לתוך סיר. לבשל את כל החומרים ביחד, חוץ מהויניגרט, על אש קטנה, בערך כשעתיים וחצי. הסיר צריך להיות מכוסה עד לקבלת מירקם סמיך בצבע תפוז כהה. להוסיף את הויניגרט הבלסמי ולתת לריבה להתקרר למשך לילה שלם.
לפני השימוש יש להוציא את מקל הקינמון, ההל, כוכב האניס והציפורן.
אופן ההכנה:
* בקערת ערבוב גדולה יש לערבב את כל החומרים חוץ מהתפוז השלם.
* להוסיף את רגל הכבש למרינאדה ולתת לה לספוג טעמים במקרר, במשך שעתיים, כשהקערה מכוסה.
* אחרי שעתיים, יש להניח את רגל הכבש בתוך כלי יפה לאפייה. לצקת מעליה את המרינאדה ולקשט בפלחי תפוז טריים. לבשל בתנור למשך 35 דקות על בחום של 185 מעלות.
* יש לתת למנת הכבש לשהות מחוץ לתנור כ- 10 דקות לפני ההגשה.