מתכון לראש השנה: קרפצ'יו פילה בקר על סלט לבבות חסה קיצי.
מאת צ'רלי פדידה- שף מלון שרתון תל אביב ומסעדת "אוליב ליף"
באדיבות: סוגת.
מתכון לראש השנה: קרפצ'יו פילה בקר על סלט לבבות חסה קיצי.
מאת צ'רלי פדידה- שף מלון שרתון תל אביב ומסעדת "אוליב ליף"
באדיבות: סוגת.
מצרכים ל 4 מנות
400 גרם פילה בקר טרי
2 לבבות חסה שטופים וחתוכים גס
½ ראש חסה מסולסלת שטוף וחתוך גס
½ בצל סגול קלוף וחתוך לרצועות דקות
½ קולורבי קלוף וחתוך לרצועות דקות
½ חצי מנגו קלוף וחתוך לקוביות
כף אגוזי קשיו גרוסים גס
מלח גס
פלפל גרוס
4 כפות מיץ לימון טרי
8 כפות שמן זית
3 כפיות חומץ בלסמי
אופן ההכנה:
לבשר:
את פילה הבקר מגלגלים בניילון נצמד ויוצרים רולדה עגולה בקוטר 4 ס"מ. מכניסים להקפאה למשך 40 דקות.
מוציאים מהמקפיא, ופורסים בעזרת סכין חדה, פרוסות בעובי של 2 מ"מ.
מסדרים את הפרוסות אחת ליד השניה בצלחות הגשה אישיות.
לסלט:
מערבבים יחד בקערה את מרכיבי הסלט- החסות, הבצל, הקולורבי המנגו והקשיו ומתבלים במלח, פלפל, לימון ו 6 כפות משמן הזית.
כדקה לפני ההגשה מתבלים את הבשר במלח גס, פלפל גרוס טרי ובוזקים את החומץ הבלסמי ו2 הכפות הנותרות משמן הזית. מניחים את הסלט במרכז הצלחת על הבשר המתובל ומגישים מיד.