מאיר רוזנברג, השף של מלון רימונים גלי כנרת, מציע מתכון אהוב במיוחד על טהרת הצומח: קרם בורלה על בסיס טבעוני ללא מוצרי חלב
מאיר רוזנברג, השף של מלון רימונים גלי כנרת, מציע מתכון אהוב במיוחד על טהרת הצומח: קרם בורלה על בסיס טבעוני ללא מוצרי חלב
חומרים ל – 5 מנות
600 סמ"ק חלב קוקוס
1/2 כוס סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
1 כף קורנפלור
1/4 כוס מים
2 כפות סוכר חום
אופן הכנה
* מבשלים על חום נמוך את חלב הקוקוס עם הסוכר (1/2 כוס) והתמצית וניל.
* לאחר רתיחה ממשיכים בישול על חום נמוך עוד 3 דקות.
* מערבבים את הקורנפלור עם 1/4 כוס מים קרים ומוזגים לחלב קוקוס הרותח, מערבבים ולאחר רתיחה מכבים את האש.
* מוזגים את הרוטב לקערות חרס (קטנות) ומקררים עד לקבלת מרקם קשה
* מפזרים את הסוכר החום בכל קערה ובעזרת ברנר ממיסים את הסוכר עד לקבלת קרמל.
* מקררים ומגשים.