פיצה שוקולד ב- 3 צבעים חגיגית וססגונית
והפעם בנטוניוז …. החלטנו להפתיע במתכון מסוגנן במיוחד .. קינוח שוקולד מפנק וחגיגי, קליל להכנה ביתית !
😆 😆 פיצה שוקולד ב- 3 צבעים 😆 😆
רכיבים לבצק:
500 גר קמח
2 כפיות של שמרים יבשים
1 כפית סוכר
¾ כפית מלח
50 גר׳ חמאה מומסת
⅓ 1 כוס מים חמימים
רכיבים לציפוי:
1 צנצנת שוקולד למריחה (כל שוקולד שאוהבים)
1 טבלת שוקולד לבן
1 טבלת שוקולד חלב
1 טבלת שוקולד מריר מעולה 60% מוצקי קקאו
שבבי קוקוס
1 בננה
חופן אגוזי לוז קצוצים
אופן הכנה:
בקערת מיקסר מערבבים את הקמח, שמרים, סוכר ומלח.
מוסיפים את החמאה המומסת וכמחצית מכמות המים ומתחילים ללוש עם וו לישה. תוך כדי לישה מוסיפים את המים עד שהבצק נפרד מדפנות המיקסר. לשים כ-10 דקות. הבצק צריך להיות רך וקל לעבודה.
מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעיגול (אפשר לחלק את הכמות לשתי פיצות בינוניות).
מעבירים לתבנית אפייה ומקפלים כלפי מעלה את השוליים של הבצק כדי למנוע את נזילת השוקולד.
מורחים על גבי הבצק את השוקולד למריחה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות.
בזמן שהבצק בתנור, חותכים את טבלאות השוקולד לקוביות ואת פרוסות הבננה לעיגולים.
כאשר הבצק אפוי ושחום מוציאים מהתנור ומפזרים מעל את השוקולד, את פרוסות הבננה, שבבי הקוקוס ואגוזי הלוז.
תחגגו ! 😆 😛 😉
תודה לחברת כרמית האגדית !
מתכונאית: עדי דב
צילום: גלי איתן