מתכון לט"ו בשבט: תאנים מיובשות ביין אדום . מתאים כקינוח לט"ו בשבט, פשוט וקל להכנה, הניתן להגשה במגוון דרכים. באדיבות תמיר ארצי, יינן יקב טוליפ
מתכון לט"ו בשבט: תאנים מיובשות ביין אדום . מתאים כקינוח לט"ו בשבט, פשוט וקל להכנה, הניתן להגשה במגוון דרכים. באדיבות תמיר ארצי, יינן יקב טוליפ
חומרים:
כ- 20 תאנים מיובשות איכותיות
2 כוסות יין אדום יבש
1 כוס מים
1/2 כוס סוכר חום
תבלינים שלמים לפי הטעם והמצאי: קינמון, ציפורן, הל, פלפל שחור, פלפל אנגלי.
אופן הכנה:
* מביאים לרתיחה את הנוזלים והתבלינים, ומוסיפים את התאנים המיובשות.
* מבשלים על אש קטנה מכוסה כחצי שעה, ולאחר מכן ללא מכסה, עד לקבלת סירופ סמיך ועשיר. יש להיזהר לא לשרוף את התאנים.
* מוציאים את התאנים ומסננים את הסירופ מהתבלינים.
* מחזירים את התאנים לסירופ.
* מניחים התבשיל במקרר לכמה שעות כדי לספוג את הטעמים.
אופן הגשה:
מגישים את התאנים קרות או פושרות; בליווי יוגורט כבשים, גלידה, גבינה כחולה, או סתם כך!